Frequently Asked Questions

VEEL GESTELDE VRAGEN

De belangrijkste voorwaarden waarop leiding worden geselecteerd zijn affiniteit met kinderen, verantwoordelijkheid, en enthousiasme. De meeste leiding zijn zelf als deelnemer mee geweest op kamp, zij weten het beste hoe een kamp in elkaar zit en wat deelnemers leuk vinden. Het leidingteam is erg divers en bestaat uit mensen die werken in het onderwijs, de zorg of het bedrijfsleven. Of die daar natuurlijk nog voor in opleiding zijn.

De leidingteams bestaan uit circa 5 begeleiders en 1 hoofdleiding per groep. Daarnaast is er een aparte keukenstaf van 3 mensen die de boodschappen doen en voor gezond en lekker eten zorgen.

We gaan tijdens de week meestal een keer zwemmen of naar de stad en naar een pretpark. Dit zijn de momenten waarop de kinderen hun zakgeld kunnen spenderen. 15 euro per kind is dus meer dan genoeg.

We vertrekken met z’n allen richting het zomerkamp in een grote bus. We vertrekken bijna altijd vanuit Delfgauw.

Voor het reunieweekend is er geen vervoer geregeld. Dit weekend vindt bijna altijd in Delft plaats. Het is dan de bedoeling dat u uw kind zelf naar het kampterrein brengt.

We proberen het contact met het thuisfront te minimaliseren.

Kinderen met ADHD kunnen zonder problemen met ons mee op kamp. Het is belangrijk dat u de behoeftes van het kind aangeeft op het aanmeldformulier, zodat begeleiders hier rekening mee kunnen houden. We zijn er echter niet in gespecialiseerd om kinderen met een bijzonderheid te begeleiden, heeft uw kind een bijzonderheid, dan kunt u het beste even contact met ons opnemen via hetvakantiek@gmail.com.

Als uw kinderen niet in dezelfde leeftijdscategorie vallen dan hebben we overdag een eigen, op de leeftijd afgestemd, programma. Tijdens de maaltijden (3x per dag) eten we met alle groepen tegelijk. Ook proberen we een paar keer per week een spel te organiseren waarbij alle groepen gemengd meespelen.

Ja, absoluut. Veel van de deelnemers komen alleen, op het kamp leren de deelnemers elkaar snel kennen.

Hier wordt absoluut rekening mee gehouden. Wij zijn onder andere bekend met een gluten vrij dieet, een pinda allergie, vegetariërs en Islamitische eetwensen.

 Voor meer informatie ga naar onze pagina over de kosten.

Meer vragen? Stel ze gerust bij onze contact pagina.